Reisvaccinatie

Reisvaccinatie

Binnen de praktijk is Dr. Rechters geregistreerd reizigersgeneeskundig huisarts, aangesloten bij het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR). 

Voor veel vakantiebestemmingen worden vaccinaties geadviseerd. Wij willen graag voor u uitzoeken wat er wordt aangeraden voor uw vakantiebestemming. Wij attenderen u erop dat er maar weinig landen zijn die vaccinaties verplicht stellen, echter de adviezen die wij u geven zijn ter bescherming van uw eigen gezondheid. Wilt u bij ons een reisadvies inwinnen, meld dit dan minimaal 4 weken voor uw vertrek.

Omdat gezondheidsrisico’s per regio, per seizoen en per patiënt kunnen verschillen, vragen wij u het intakeformulier zo volledig mogelijk in te vullen en een kopie van uw reisbeschrijving en/of routekaartje toe te voegen.

Indien u in het bezit bent van een vaccinatie-paspoort (geel boekje), voegt u dit dan ook toe.

Zodra wij het advies voor u samengesteld hebben, nemen we telefonisch contact op en maken we een afspraak voor eventuele vaccinaties en schriftelijke informatie.

Download intakeformulier (Word)

Kosten

Reizigersadvisering valt niet onder de basiszorg. Kijk zelf bij uw verzekering na of u recht heeft op (gedeeltelijke) vergoeding. De nota kunt u indienen bij uw verzekeraar.

De kosten van een reisadvies zijn als volgt:

  • reisadvies: 35 euro per persoon
  • reisadvies zonder vaccinaties: 25 euro per persoon

Bij een gezin van 3 of meer personen, krijgt ieder gezinslid 5 euro korting.

Bij deze kosten zijn inbegrepen het samenstellen van het advies, voorlichting, de recepten en het toedienen van vaccinaties. Vaccins of medicijnen rekent u bij de apotheek apart af. Informeer bij de apotheek naar de kosten die hier aan verbonden zijn.

Voor informatie over vaccinaties, malaria en andere (reis)ziekten, kunt u kijken op www.lcr.nl